Aurora P Hill: A gyöngyös korona

Serbeniai krónikák III. könyv


Utazásom utolsó állomásához érkeztem, legalábbis addig, míg meg nem jelenik a Serbeniai krónikák utolsó(?) kötete. 


III. A gyöngyös korona

⭐⭐⭐⭐⭐


Ez a sorozat bizony minden új kötettel emeli a tétet, és nem tudom, meddig lehet még fokozni a rajongásomat! Minden tiszteletem az írójáé, mert ennyire jól összerakott, komplex világépítéssel még nem találkoztam, ahol minden részlet a helyén, mind a világ, mind a karakterek, mind a cselekmény szempontjából.


Megrázó nyitóképpel indul ez a kötet, a csata borzalmas nyomainak leírása, valamint az, ahogyan az író bemutatja, hogyan adják meg a serbeniai halottaknak a végtisztességet igazán megindítóra sikerült. A gyászra kevés idő jut, mert annyi minden történik hirtelen gyors egymásutánban, hogy egy pillanatra sem akartam letenni a könyvet. 


A gonosz árnyéka szinte kiterjed mindenhová, sötét leplet vonva mindenre. A méreg már mindenütt ott van, de még mindig nem értik pontosan, mire is jó, és hogyan is lehet jelen mindenütt. Gabriela ereje egyre nő, és ezeket csodás leírásokkal tárja elénk a kötet: páratlan színekkel, fantasztikus érzetekkel tarkítva láthatjuk, hogyan veszik birtokba egymást. 

A kötetben színre lépnek a sarkokban észrevétlenül kuporgó árulók, újabb titkokra derül fény, és ezek közül sok olyan volt, melyre nem is számítottam. 


A két fiatal kapcsolata tovább bonyolódik, remek eszközökkel van hátráltatva az, hogy révbe érjenek, de hogy kinek az oldalán, az már más kérdés. Ebben a kötetben volt a legtöbb olyan pillanatom, amikor ágon ülő kismadárként leselkedő olvasónak éreztem magam, a gyomrom pedig ugyanúgy összekapódott, mint Gabrielának Aslios közelében. Baromi jól van felépítve a romantikus szál! És mikor már azt hinnénk, minden sínen van, kapunk a nyakunkba valami olyat, ami mindent a feje tetejére állít. Mesteri, komolyan, de az idegeim már nem igazán bírják! Gabriela vívódása számomra megmutatta, miért is annak született, aminek – és a felelősségteljessége, amiért magát sorolja az utolsó helyre másokkal szemben pont olyan tulajdonságok, amivel még nagyobbat nőtt a szememben.


Aslios… annyi gond nyomja a vállát, de a türelme és kötődése a lányhoz engem teljesen levett a lábamról. Egyszerűen imádom. Kettejük kapcsolata annyira mély, ahogy képesek ráhangolódni a másikra az valami fantasztikus. Aslios minden szava fontos, minden megnyilvánulásának oka van. Nála különösen érdekes dolog, hogy követnie kell az álmait.


Spoilerek nélkül erről a kötetről a legnehezebb írni, így nem is szaporítom tovább a szót, csak annyit kérdezek: egy ilyen befejezés után mikor olvashatjuk a folytatást? Egy ilyen jól megírt utolsó fejezethez csak annyit tudok hozzáfűzni: bravó! Ismét sikerült elérni, hogy visszavágyódjak ebbe a világba! Remélem hamarosan megszoríthatom az attakövem, és kimondhatom: Travente, Serbenia! 


BKN


Aurora P. Hill írói portálja 

A kötet megvásárolható a Smaragd Kiadó webshopjában 🙂 


#auroraphill #smaragdkiadó #serbeniaikrónikák #agyöngyöskorona #fantasy #fantasybooks #magyarszerző #kedvenckönyv #bkn #bknolvasmányai

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Interjú Alyona Crower írónővel

Interjú Emma ZR írónővel

Győrvári József: Szellemtúra