Aurora P Hill: Adelin és Ettran

Serbeniai krónikák II. könyv



Sziasztok!

Folytatom az utazást Serbeniában és azon is túl🙂 Csillagközi kalandokra invitállak benneteket, méghozzá Aurora P. Hill sorozatának második kötetével! 

⭐⭐⭐⭐⭐

A függővéggel zárult első kötet után azonnal belevetettem magam a másodikba, és ha lehet mondani, még inkább lenyűgözött ez a kötet, mint az első! Pont úgy vagyok vele, mint Gabriela az erejével: kisebb adagonként tölt be, de akkor annyira letaglóz, hogy napokig a rabja leszek. 


Gabriela és Aslios története ott folytatódik, ahol az első kötet abbamaradt. Hatalmas káosz közepette hagyják el a csillagot, miközben a lányt új információk taglózzák le a származásáról, de gondolkodásra, vagy nagy összeborulásra nincs idő. És valóban, csak kapkodtam a fejem, az események gyors egymásutánban történnek, de amikor lassul a cselekmény, akkor a párbeszédekre kell nagyon figyelni, mert minden megszólalásnak súlya van.


Csillagról csillagra utaznak jövőbeli szövetségeket remélve, ám cserébe esetleg házasságot, vagy Gabriela erejét is fel kell ajánlaniuk? Az utazás roppant veszélyes, nem csak a testi épségükre kell ügyelniük, de a szívük is összetörhet anélkül, hogy azt elárulhatnák a másiknak.


A helyszínek páratlanul részletgazdag leírása, a társadalmi berendezkedésük, éghajlatuk változatossága lenyűgöző. A kedvencem Uule a lebegő szikláival, bár a hőséget azt hiszem, én sem viselném jobban Gabrielánál. A lány itt szembesül a saját érzelmeivel leginkább, amikor rájön: Aslios, mint lehetséges király olyan férfi, aki után kapkodnak a hercegnők, egy legalábbis biztosan. Aina királynő lánya nem lopta magát a szívembe, de örültem, hogy felbukkant a karaktere, mert ezzel remek teret ad arra, hogy Gabriela beismerje magának az érzelmeit. Gabriela visszafogottsága, az ahogy engedelmesen követi Asliost és igyekszik nem hátráltatni őt, valamint kemény kitartása remek főszereplővé teszi.


Később már Aslioson is látszik, hogy mennyire fontos neki Gabriela, hirtelen kitörésekkel reagál egy lehetséges vetélytársra.

Aslios olyan karakter, amiről a legtöbb nő csak álmodik, és legyinthettek, hogy ilyen nem is létezik. Azt mondom nektek, de igen, létezik, csak kell hozzá az az erő, ami benne rejlik, hogy érezze a szeretett nő minden rezdülését. Asliost most is imádtam, sőt, jobban, mint eddig. Egyre inkább látszik, mennyire vágyik valakire, de mégis képes uralkodni (ó, mennyire találó ez a szó!) magán. Szeretem rejtelmes beszédét, azt, ahogyan megőrzi a titkokat, közben viszont biztosítja a lányt, hogy idővel mindent felfed előtte. Útjuk során mindkettejükről új dolgok derülnek ki, új képességekre jönnek rá, és bizony, a lány ettől még értékesebbé válik az ellenségnek is (meg Asliosnak is, csak úgy mondom).


Gabriela ismerkedése az erejével is fantasztikus, remekül lett megírva az a jelenet, ami a tónál játszódik. A víz egyre többször szólítja a lányt, akinek választania kell, elfogadja-e őt mindenestül, vagy visszautasítja a felkínált erőt. Vándorlelkei segítségével egyre ügyesebb lesz, ami nagy hasznára válik Asliosnak is, közben a lány egyre inkább érzi, mi munkál a fiúban. A titokzatos méreg felbukkanása a fiúban, majd egyre többekben elgondolkodtatja őket. Bár sejtik, ki áll a háttérben, nem tudják, hogyan képes mindenkit mérgezni.


A veszedelmes út alatt Gabriela és Aslios karaktere is érettebbé válik, de Gabriela egyre kevésbé bírja elviselni a kötöttségeket. Vajon a benne lakozó erő szabadságvágya mikor tör ki belőle?


És hogy ki a titokzatos szarvas? A kötet végére világos lesz ez is.


Veszedelmes utazások, álnevek és álruhák, méreg, szövetségek, ellenségek, titkok napvilágra kerülése, egy lebegő hajó, levelek a múltból, és közben: apró érintések, félreérthetetlen közeledés, jósló álmok és az erő újabb rétegei. Ez mind az Adelin és Ettran.


Ha egy csodálatosan megírt fantasyre vágysz, ez a sorozat garantáltan neked való! A leírások, a finom romantika, a karakterfejlődés mind olyan, ami miatt érdemes fejest ugrani a kalandokba!


BKN

Aurora P. Hill írói portálja Smaragd Kiadó (Kövessétek őket szuper könyves tartalmakért, kulisszatitkokért!)


A kötet megvásárolható a Smaragd Kiadó webshopjában🙂


 #auroraphill #smaragdkiadó #serbeniaikrónikák #aslios #gabriela #fantasy #kedvenckönyv #bknolvasmányai #magyarszerző #bkn

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Interjú Alyona Crower írónővel

Interjú Emma ZR írónővel

Győrvári József: Szellemtúra