Szabó V. Dóra: Út-vesztők


 

Szabó V. Dóra: Út-vesztők


Gyönyörű borító rejti ezt a szívbemarkoló történetet! Számomra szerelem első látásra, telitalálat. Teljesen elégedett vagyok a könyv kivitelezésével, a lapok vastagsága is jó, szuperül ki tudtam hajtani a könyvet olvasáskor. A fejezeteket elválasztó grafikákért odavagyok!

Egy csodálatos romantikus regény, tele út-kereséssel, kanyarokkal és zsákutcákkal, olyan útitársakkal akik egy-egy elágazásnál más irányba fordulnak, vagy már sosem tartanak tovább a főhőseinkkel. Sam és Lou olykor mély gödörbe kerül, de az utolsó fejezetekben fény csillan a legsötétebb alagút végén.

A regény egy erős képpel indít, mely nagyon izgalmas és érdekes, kíváncsivá tett. Varsó egy utcáját látjuk, az író mondatról mondatra tágítja a látóteret. A hajléktalan fiú, aki háttérbe húzódva figyel, egyszerre ijesztő mégis szánalmat ébresztő. 

Ő Sam, vele indul a regény, akkor amikor hajléktalanként éli a napjait, és találkozik Lou-val, aki első pillantásra elbűvöli. De közben ott a kétség: mit akarna egy magafajta lány egy lecsúszott alaktól? Ám Lou egy igazi jótét lélek, a pasi pedig nem mellesleg nagyon dögös a rongyok alatt, plusz ismerős is neki… és bumm, kész is a szuper alapszituáció egy remek romantikus regényhez! Mindkettejük múltjában fájdalmas titkok lapulnak, Sam pedig teljesen labilis, függőségektől és különböző frusztrációktól szenved (érthető módon). Nagyon jól lett ábrázolva az ő formálódása, darabokra hullása, és az ahogy ezekből a darabokból igyekszik egy új egésszé válni. Csakhogy egy összetört szív sosem lehet egész a párja nélkül. Vajon a közös bakancslistát teljesítik valaha? Vajon képesek új esélyt adni a másiknak? 

Ennek a regénynek az érzelmek ábrázolása az erőssége. Sokszor az volt az érzésem, hogy az elején induló kellemes utazás után egy meredek sziklafalról zuhanok lefelé, és biztosan összetörök olvasás közben. Jó volt a történetvezetés, egy percre sem unatkoztam. 

A karakterek kellően összetettek, színesek és többsíkúak – minkét főszereplővel át tudtam élni az érzelmeiket. Egyikük sem tökéletes, ahogyan a való élet szereplői sem azok. 

Persze Sam viselkedése sokszor olyan volt, hogy ráfért volna egy fejmosás, azonban az életét és a megpróbáltatásait tekintve nagyon is reális, ahogy eljut a mélypontjára. 

Az, hogy Lou segíteni akart rajta, egyből szimpatikussá tette. Kedves, ám kissé naiv lány, akivel nagyon is tudok azonosulni. A sztori mélypontján egyetértettem vele, úgy éreztem, végre önmagáért cselekszik. Az ő gyengesége rávilágít egy fontos tanulságra, amit nekem is meg kellene fogadnom: addig hallgassuk meg a másikat, amíg van rá lehetőségünk. 

A mellékkarakterek közül Marc volt a kedvencem. Az ő hibáiból fejlődő bölcsessége, a segítőkészsége nagyon tetszett, bár a lánya makacsságát nem sikerült leküzdenie. 

A mélypont után Lou és Sam is kénytelen kimászni gödörből. A Sam útján felbukkanó új kísérő igazán jó húzás volt az író részéről, mert szinte tükröt tart a férfinak, akinek így nagyobb teret biztosít a fejlődéshez.

Nagyon gyorsan olvasós regény, folyamatosan visz előre a cselekmény. Első ilyen történetet a nagyközönség elé tárni… Nagy-nagy gratuláció érte! 

Dóra egy olyan útra vitt el ezzel a könyvvel, mely tele van elágazásokkal és sosem tudhatjuk, mi vár ránk a következő kereszteződésben. 

Számomra a történet nagy tanulsága, hogy mindig kell egy kéz, aki felsegít a porból. Kell valaki, aki legalább egy darabon elkísér, mert útitársak nélkül végigsétálni az életen… talán lehetetlen. 

BKN


Fülszöveg és a könyv adatai:

Mindig van remény… egy jobb életre, egy teljesebb életre. Csak rajtunk múlik, valóra válik-e vagy sem.

Szabó-V. Dóra: Út-vesztők, romantikával átszőtt regényében a két főszereplő nem átlagos életén keresztül keresi a választ arra, hogy kaphatunk-e, megérdemlünk-e egy új esélyt, vagy mindent elveszítünk elhibázott döntéseink miatt.

A hajléktalan fotós és a modellek csillogó világával ismerkedő sminkes egymásra találása, tragédiaközeli elválása szívfájdítóan érzelmesen mutatja be, hogyan találhatunk kiutat érzelmeink labirintusából, hogyan kezdhetjük újra, és találhatjuk meg a boldogságot.


Szerző: Szabó-V. Dóra

Oldalak száma: 430

Megjelenés: 2023

Kötés: Kartonált

ISBN: 978-615-01-6981-1

Méret: 190 mm x 130 mm x 18,96 mm


A könyv megvásárolható közvetlenül a kiadótól is az alábbi linken: 

https://www.stilusestechnika.hu/termek/szabo-v-dora-ut-vesztok/

Fontos linkek továbbá: 

Az író weboldala: 

http://www.szabovdora.hu/

Az író Facebook oldala: 

https://www.facebook.com/szabovdora

Az író Instagram oldala: 

https://instagram.com/szvdora?igshid=YmMyMTA2M2Y=


A kiadó weboldala:

https://www.stilusestechnika.hu

A kiadó Facebook oldala:

https://www.facebook.com/stilusestechnikakiado

A kiadó Instagram oldala:

https://instagram.com/stilusestechnika?igshid=YmMyMTA2M2Y=



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Interjú Alyona Crower írónővel

Interjú Emma ZR írónővel

Győrvári József: Szellemtúra