Julie V Scott: Before heaven – A mennyország még várhat


 Julie V Scott: Before heaven – A mennyország még várhat 

Az Élet ad és elvesz, a kérdés csak az, ki képes túlélni, ha összetörik a szívét és halálos sebet ejtenek a lelkén? 
Gyönyörű hasonlatokkal megírt, a mélységeket szívet tépően átadó stílusban megírt könyvhöz volt szerencsém, ami a Sky of Heaven sorozat nyitókötete. 

Remington Blake korán megtapasztalta milyen elveszíteni valakit, akit a legjobban szeretett. Nyolc éves, amikor elveszíti az édesanyját, és magára marad az alkoholista édesapjával, aki vigasz helyett csak a nyomort nyújtja a fiúnak. Csupán a legjobb barátja, Will Frost és a zene ad menedéket, a srác csak így képes átvészelni az olyan napokat és éjjeleket, amiket kénytelen az utcán tölteni. 

Ekkor bukkan fel Natalie, aki azonnal elvarázsolja, és a vonzalom kölcsönös. Az első szerelem mindent elsöprő mámora az egekig repítené a fiút, aki az érzelmeit pedig leginkább dalban tudja kifejezni, ám az élet annyi csapás után újabbal rukkol elő. 

Vajon mennyire határoz meg minket a gyerekkorunk? Az, hogy honnan jöttünk, milyen közegben nevelkedtünk, vagy voltunk kénytelenek felnőni? Az önmagunkba vetett hit bölcsője az otthon, amit a szeretetnek kellene melegével átjárni, azonban ez nem mindenkinek adatik meg. Julie olyan történetet tár elénk, ahol a fájdalom az úr, a szerelem pedig csak egy kis halvány fénysugár. Remy számára a zene az igazi menedék. 

Olyan romantikus sztorit kaptam, ami a legkisebb mértékben sem volt nyálas. Színtiszta érzelmekről olvastam, igaz szerelemről, ami teljesen valósághűre sikeredett. Végig lendületes, sodró cselekményű írás, aminek a végén kaptam egy olyan horgot, amitől most azonnal szeretném olvasni Will történetét is!

A családon belüli erőszak, a gyász, a barátság, a szerelem, és zene imádata úgy áramlik az olvasó felé a lapokból, hogy sokszor könnyeket csal a szemünkbe. 
Remy egy olyan fiatal, aki a mély gyásza és alkoholista apja miatti traumatizációja miatt érzékenyebb gondtalan kortársainál, de édesanyja egykori barátnője, és a fia második családként állnak mellette. Ez a mankó annyira jól illett a történetbe! 

A karakterek, a párbeszédek, a csodás hasonlatok, a lelki mélységek és magasságok miatt a könyv 5 csillagos, és nagyon várom a folytatást! Mi várhat a fiúkra? Meghódítják zenéjükkel a Mennyeket?




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Interjú Alyona Crower írónővel

Interjú Emma ZR írónővel

Győrvári József: Szellemtúra