Jessica Vallance: Charlotte



 Jessica Vallance: Charlotte


Sokáig az volt az érzésem, hogy az író szándékosan akarja elhitetni velünk, hogy nem a címszereplő nő a „rossz lány” a történetben. Hiszen ő csak egy nagyon segítőkész ember, aki voltaképpen véletlenül keveredik bele az eseményekbe, amikor igyekszik életben tartani egy földön fekvő alakot. Rossz feltételezés volt, hogy ő a sérült barátnője, és a modora miatt nem javította ki a mentősöket. Puszta véletlen, hogy képtelen leadni az illető tárcáját a kórházban. Na és az, hogy Luke családjával elhiteti, hogy ő a fiuk új szerelme, aki most megtört barátnőként üldögél a kómában fekvő férfi mellett? Azt hiszem, még ez is véletlen volt, hiszen ő csak jót akart. De ahogy a dolgok a továbbiakban alakultak, már többre volt szükség holmi szerencsés egybeeséseknél.


Két szálon futó történet, felváltva olvashatjuk Charlotte, a kedves, segítőkész nő szemszögét, és Rebecca, a kissé hideg, munkamániás testvér szemszögét. Mindkettejüknek vannak titkai, de vajon melyiküké súlyosabbak? Mit tesz az emberrel, ha egy olyan családban nő fel, ahol nem szeretik? Mindkét nő szeretetre vágyik leginkább. Azért válnak ellenfelekké, mert a történet jelenében mindketten ugyanarra vágynak: a kómában fekvő férfi szüleinek szeretetére. De vajon melyikük tudja kivívni ezt? A saját lányuk, vagy a barátnő szerepében ragadt betolakodó?


A történet elején megismerjük Charlotte-ot, amint igyekszik a legjobban cselekedni: kedves lenni, együtt érezni majdnem mindenkivel, de azzal, hogy sodródik, mindig belekeveredik valamibe, aminek nagyon rossz vége lesz.


Rebecca pontosan látja a céljait, ám az öccse egyetlen vallomással képes porig rombolni az eddig elért teljesítményét. Neki vajon mennyire jön jól, hogy Luke kómában fekszik?


A könyv legvégéig nem derül ki pontosan, ki is okozta a férfi balesetét, emiatt végig izgultam, azonban nekem még hiányzott a regényből valami plusz. Ez persze csupán egyéni ízlés kérdése, de én például kedvelem a szép leírásokat, ami ebből a könyvből hiányzott. Lehet, hogy nem is való egy ilyen kötetbe? 


BKN


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Interjú Alyona Crower írónővel

Interjú Emma ZR írónővel

Győrvári József: Szellemtúra